Najpouzdanija metoda za rešavanje bezubosti – ZUBNI IMPLANTI

Nadomesti nedostatak zuba premijum zubnim implantima sa doživotnom garancijom i povrati samopouzdanje

Zubni implant je najprostije rečeno – zamena za koren zdravog zuba.

Ima oblik šrafa koji se vremenom potpuno sintetiše sa viličnom kosti i postane njen sastavni deo. Takav, implant ne podleže pritisku od zagrižaja i na njemu se može raditi svaka vrsta protetičke nadoknade zuba (krunice, mostovi, proteze).

Implant zajedno sa krunicom najpribližnija je zamena prirodnom zubu.

Protetika na implantima

Preko implanata postavljaju se krunice, mostovi i proteze.

Jedan implant može da nosi jedan zub, ali ukoliko nedostaje više zuba izrađuje se most na implantatima koji nadoknađuje više zuba.
All on 4 je koncept nadoknade bezubosti koji zamenjuje totalnu protezu i tada jedan implant nosi više zuba ali se zubni implanti tako ugrađuju da se odnos sila ravnomerno rasporedi na sva četiri implanta.

Proces ugradnje implanata

Polazna tačka za ugradnju implanata predstavlja detaljan stomatološki pregled u ordinaciji Kratohvil kao i pregled 3D snimka.

Nakon toga pristupa se hiruškoj ugradnji implanata. Sledi period mirovanja dok se implant potpuno ne regeneriše sa kosti koji je individualan i traje između 3 i 6 meseci. Kada se taj proces završi uzimaju se otisci za izgradnju protetike (krunica ili mostova). Postavljanje protetike je završna faza procesa.

Prednost implanata u odnosu na mostove i proteze

Mostovi ili pak parcijalne i totalne proteze samo privremeno i delimično rešavaju problem nedostatka zuba. Zašto?

Da bi se postavili mostovi, neophodno je da kao nosači budu uključeni i zub ispred i zub iza praznog prostora, što u velikom broju slučajeva dovodi do žrtvovanja odnosno brusenja potpuno zdravih zuba. Sa druge strane, ovi radovi rešavaju problem funkcije žvakanja i estetike, ali kost u predelu izvađenih zuba i dalje nije stimulisana procesom žvakanja tako da vremenom nastavlja da se resorbuje tj. gubi.

Ugradnjom implantata na mesto izgubljenih zuba ne samo da se čuvaju okolni zubi, nego se i sile koje se stvaraju prilikom žvakanja prenose na kost vilice te tako sprečavaju njenu resorpciju.

Lako održavanje

Najpribližniji prirodnom zubu

Bez opasnosti po zdrave zube

Najčešća pitanja u vezi zubnih implanata

Koliko dugo traju zubni implanti?
Najbolja stvar kod zubnih implanata je što oni traju DOŽIVOTNO ukoliko vodite računa o higijeni i preporukama stomatologa i dolazite na redovne kontrole. Što se same protetike tiče, potrebno je zameniti krune na svakih 10ak godina.
Koliko je implanta potrebno?

U slučaju kada se nadoknađuje jedan zub:
Zubni implant postavlja se na mesto gde je bio prirodni zub. Krunica koja se postavlja na njega, neće oštetiti već očuvati zdrav izgled i funkciju okolnih zuba i vilične kosti.

Kada nedostaje više zuba:
Nije potrebno ugrađivati implant za svaki zub ponaosob već
implant služi kao nosač mosta, što pacijentima dosta znači i štedi troškove ugradnje više implanata.

U slučajevima potpune bezubosti:
Na implantima je moguća je ugradnja stabilnih zubnih proteza koje su potpuno komforne za nošenje i rešavaju problem nedostatka zuba.
Primer All on 4 ili All on 6

Da li imam garanciju na implante?

Da, proizvođač na ove implante daje doživotnu garanciju i u slučaju da se prilikom ugradnje nešto desi novi implant potpuno besplatno.

Koje implante koristite za rad?

Doktorka Jelena i njeni saradnici koriste trenutno najkvalitetnije implante na tražištu – Neodent koji je u vlasništvu Straumann-a od 2012 godine.

Straumman je švajcaraska kompanija koja postoji više od 60 godina i lider je u implantologiji.

Za ove implante dobijate pasoš koji možete da koristite svuda u svetu. Ovi implanti pored titanijuma u sastavu imaju i cirkonijum što doprinosi čvrstini, boljoj biokompatibilnosti i integraciji u postojeću kost.

Šta mi je potrebno da bih ugradio zubni implant?

Potrebno je uraditi 3d snimak vilice, kako bismo ustanovili stanje kosti na mestu ugradnje, tj. visinu, širinu i gustinu kosti, kao i odnos sa susednim strukturama.

Koja je cena ugradnje implanta?
Cena se kreće se od 650e zajedno sa krunicom i zavisi od konkretnog problema koji se njime rešava. Cenovnik svih usluga možete pogledati ovde.

Zakaži pregled

Besplatne konsultacije i pregled možete zakazati na broj 064/2588592 ili putem kontakt forme na našem sajtu.